13 Eylül 2013 Cuma

Batman'mi?. Ingland Empire'mi?.

Batman:

    Uçuk bir maliyetle çekildiği,major oyuncusunun değiştiğine ve kim olacağına dair buram buram gizil reklam kokan haberleri,biçimsel olarak son derece göze hitap eden,teknolojinin nimetlerinden son safhasına kadar yararlanılan vs. bir film olduğunu biliyoruz.

YA İÇERİK ?...

Inland Empire :

   Mr. David Lynch'la tanışmama vesile olan izlemiş olduğum ilk filmi.Filmden kusarak kaçanlar da mutlaka vardır ve olacaktır da.Herkes her filmi sevemez zaten.O zaman film türleri olmazdı.Film;düşük bir bütçeyle,no name oyuncularla çekilmiş gizem dolu,metaforik açıdan son derece zengin bir kara film.Filmde teknolojinin yüzde 50 si kullanılmış olmasına rağmen göze hitap etttiği gibi aynı zamanda da insanı düşündüren eylemlere sevk etmektedir.Düşle-gerçek içi içe geçmiştir ve o kadar bütündür ki gerçeği bulabilme nefsiyatı insanı cinnet aşamasına getirebilir.

BİÇİM VE İÇERİK AÇISINDAN SON DERECE ZENGİN INLAND EMPİRE...

  * Bir filmde sadece sürrealizm ya da realizm izlemek şahsi fikrimdir ki beni sıkar,bana bir şey öğretmez ve beni bir düşünce formuna doğru yönlendirmez.O yüzden hep bu tarz filmlerden uzak durarım.Inland Empire sürrealist ve realist bir film olmakla birlikte düşündürür,eğlendirir,korkutur,güldürür ve öğretir.

TAVSİYE EDERİM...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder